Karboksiterapi

Karboksiterapi Nedir?

Karboksiterapi, 1930 yılında Fransa’da başlamış olan ve medikal kullanımına uygun Karbondioksit (CO2) gazının cilt altı dokusuna enjeksiyon yöntemiyle uygulanması ile özellikle selülit, çatlak gibi cilt problemlerinin giderilmesine yönelik bir tedavi yöntemidir. Karbondioksit (CO2) gazının bölgesel olarak yağ dokusu içine uygulanması yağ hücrelerinde lipolitik yani eritici bir etki oluşturmaktadır. Karbondioksit gazının yağ dokusu içerisinde oluşturduğu eritici etkinin sebebi ise bölgedeki kan akımının artışıdır. Kan akımının artışı ile bölgeye taşınan oksijen miktarı artmakta ve yağ hücrelerinin yıkımı sağlanabilmektedir.

Karboksiterapi Uygulamasından Hangi Alanlarda Fayda Sağlanır?

  • Bölgesel zayıflamada,
  • Hızlı kilo alıp vermeye veya hamileliğe bağlı vücutta oluşmuş olan çatlakların tedavisinde,
  • Selülit tedavisinde,
  • Psoriasis (Sedef) tedavisinde,
  • Anti-aging işlemlerinde,
  • Yara ve iz tedavisinde,

karboksiterapi fayda sağlayan bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Karboksiterapi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Kişinin beklentileri ve hekimin tespitleri doğrultusunda karboksiterapi uygulamasının gerçekleştirileceği bölgeler ve uygulama planı belirlenir. Cildin 3 mm derinliğinde bir yüzeyde gerçekleştirilen bir işlem ile karbondioksit gazının enjeksiyon yardımı ile cilt altına verilmesi sağlanır. Doku tarafından emilen gaz ile metabolizma hızlandırıcı etki başlatılmış olur.

Karboksiterapi Uygulaması Ne Kadar Sürer ve Kaç Kere Yapılır?

Karboksiterapi uygulamasında her bir seans ortalama 15 – 30 dakika sürer. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir.
Amaçlanan tedavi doğrultusunda, haftada 1 – 2 uygulama ile ortalama 10 – 20 seans içerisinde istenilen sonuçlara ulaşılmaktadır.

Karboksiterapi Acı Veren Bir Uygulama Mıdır?

Karboksiterapi acı veren bir uygulama değildir. Uygulama sırasında hastalar hissettikleri acıyı genelde “hafif bir yanma” olarak tanımlamaktadır.

Karboksiterapi Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

  • Uygulama sonrası işlem yapılan bölgede hafif bir yanma ve dolgunluk hissi olabilir.
  • İğne ucunun damarlara denk gelmesi durumunda nadir de olsa morluklar oluşabilir. Bu morluklar geçicidir.
  • Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da Karboksiterapi uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.

Karboksiterapi Selülit Tedavisi için Ne Kadar Etkilidir?

Genetik olarak yatkınlık da söz konusu olduğunda, aşırı kilo alıp verme, hamilelik ve sağlıksız beslenme selülit oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Kişinin tedavi sırasında ve sonrasında beslenmesine göstereceği dikkat ve diğer selülit tedavisi yöntemleri ile birleştirilmiş uygulamalar tedavinin başarısını güçlendirmektedir.

Karboksiterapi ile Birlikte Uygulanabilecek Diğer Selülit Tedavisi Yöntemleri?

  • Bkz. Mezoterapi Lipoliz
  • Bkz. Pressoterapi (Lenfatik Drenaj)
  • Bkz. Selülit Masajı

Karboksiterapi Uygulamasının Fiyatı Nedir?

Karboksiterapi uygulamasından hangi tedaviye yönelik faydalanılacağı, uygulamanın yapılacağı bölge, uygulamanın yapılacağı alanın genişliği, belirlenecek seans sayısı gibi faktörler uygulamanın fiyatının belirlenmesinde rol oynamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 444 57 07 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin. İletişim bilgilerimiz için hemen tıklayın.