Yüz ve Dudak Dolgusu

Dolgu Nedir?

Dolgu, medikal estetik uygulamaları içerisinde son derece önemli yeri olan, kırışıklık doldurma ve yüz şekillendirmede yaygın şekilde kullanılan bir yöntemdir. Zamanın ve çevresel koşulların etkisi ile ciltte gerçekleşen kayıpların ve kişinin tekrarlayan mimikleri (kaş çatma, gülümseme vb.) doğrultusunda derinlik kazanan kırışıklıkların giderilmesi amacıyla cilt altına dolgu enjeksiyonu yapılması yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Yüz ve Dudak Dolgu Uygulamasında Nasıl Bir Malzeme Kullanılmaktadır?

Dolgu uygulamasında kullanılan malzemeler açısından,

  • Kalıcı sentetik dolgu maddeleri
  • Geçici dolgu maddeleri
  • Yağ ve doku enjeksiyonları

olmak üzere 3 farklı özellikte sınıflandırma yapılabilir.

Yaklaşık 20 seneyi aşkın süredir yapılmakta olan dolgu uygulamasında, önceleri sentetik ve yarı-sentetik birtakım maddeler kullanılmıştır. Vücut tarafından tümüyle ortadan kaldırılamadığı ve zaman içerisinde dokuda yabancı cisim reaksiyonu meydana getirdiği görülen bu maddelerin vücutta oluşturdukları yan etkilerin cerrahi müdahaleler ile ortadan kaldırılabildiği örnekler yaşanmıştır.Medikal estetik alanındaki gelişmeler ile dolgu uygulamasında kullanılacak ideal dolgu maddesinin vücut tarafından tümüyle ortadan kaldırılabilecek, vücutla tümüyle uyumlu, hatta mümkünse insan vücudunda var olan bir madde olarak seçilmesi yoluna gidilmiştir.

Günümüzde dolgu uygulamasında en yaygın ve ideal olarak kullanılan dolgu maddesi, “hyalünorik asit” tir. Hyalünorik asit insan vücudunda var olan şeker benzeri bir madde, bir polisakarittir. Ciltte su tutan ve hacim sağlayan bu asit, dokulardaki oransal birtakım bozulmaların giderilmesi noktasında büyük bir fayda sağlamaktadır.

Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

  • Şakak bölgesi
  • Elmacık bölgesi
  • Burun
  • Nazolabial oluk (burun kanatları ile ağız köşeleri arasındaki bölge)

dolgu uygulamasına uyumlu bölgelerdir.Ayrıca, dudakların dolgunlaştırılması ve kalınlaştırılmasında da dolgu uygulamasından faydalanılmaktadır.

Dolgu Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilebilir?

Kişinin beklentileri ve hekimin tespitleri doğrultusunda dolgu uygulamasının gerçekleştirileceği bölgeler ve uygulamada kullanılacak malzeme ve miktar belirlenir. Dolgu uygulaması genel anestezi gerektirmemektedir. Uygulamanın yapılacağı bölgeye lokal anestezi yapılarak, oluşturulmuş olan tedavi planı doğrultusunda enjeksiyon yardımı ile cilt altında belirlenmiş hedef noktalara dolgu maddesinin enjeksiyonu sağlanır.

Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Dolgu uygulaması muayene koşulları içerisinde 20 – 30 dakikalık bir işlem ile tamamlanabilmektedir. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir.

Dolgu Uygulamasının Etkisi Ne Kadar Sürer?

Kişiye 3 – 5 sene önceki görüntüsüne benzer bir görüntü verilmesinde etkili olan dolgu uygulamasının kalıcılık süresi, seçilen dolgu maddesine ve kişiye bağlı olarak 6 – 9 ay arasındadır. Dolgu uygulaması, etkileri ortadan kalktıktan sonra tekrar edilebilir bir işlemdir.

Dolgu Uygulaması İle ….. Uygulamasının Farkı Nedir?

Dolgu maddesi, ….sun aksine yapıldığı miktara paralel şekilde etki gösteren bir maddedir. Yani A kişisi ile B kişisine uygulanan …. miktarı temel amaçlar doğrultusunda birbirine yakınlık gösterirken, dolgu yapıldığı düzeyde etki göstermektedir. Bir başka deyişle, dolgu uygulaması için belirlenen ölçüler, uygulamanın sonucundaki etki düzeyini de belirlemektedir. Vurgulanması gereken nokta, bütün medikal estetik uygulamalarında önemli olanın, dışarıdan uygulama yapıldığı anlaşılmadan kişiye doğal bir iyilik hali getirmeleri olduğudur. Yapılacak işlemin kararı ve uygulama miktarının belirlenmesi, herkesin kendisine ait bir takım özel anatomik özellikleri göz önünde bulundurularak, tümüyle kişiye özel olmalıdır.

Dolgu Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Var mıdır?

  • Uygulama sonrası enjeksiyon yerlerinde ağrı, şişlik ve kızarıklık, morarma gibi renk değişiklikleri olabilir, bu etkiler 2 – 3 gün içerisinde yok olur.
  • Genel anestezi gerektirmeyen bir işlem olduğu için anesteziye bağlı riskler ortadan kalkmaktadır. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da dolgu uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.

Dolgu Uygulamasının Fiyatı Nedir?

Dolgu uygulamasının yapılacağı bölge, uygulamanın yapılacağı alanın genişliği, kullanılacak olan malzemenin özelliği ve miktarı gibi faktörler uygulamanın fiyatının belirlenmesinde rol oynamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 444 57 07 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin. İletişim bilgilerimiz için hemen tıklayın.